Select Page

Mijn top 3 accessoires van de Surface Pro 3

Mijn top 3 accessoires van de Surface Pro 3Score 81%Score 81%

Recent publiceerde Bloovi mijn artikel over de Surface Pro 3. Aanvullend daarop bespreek ik in dit artikel de drie accessoiresets om het maximum uit de Surface te halen. We hebben het dan over de Pro Type Cover (€ 129,99), het Surface Pro 3 basisstation (€ 199,99) en de Logitech Wireless Mouse M317 (€ 24,99).

De verdoken meerkost Pro Type Cover (€ 129,99)

TheelegantdesignofSurfacePro3_PrintTen eerste is er de Pro Type Cover. Zoals ik al aanhaalde in het eerste artikel is dit eigenlijk een verdoken meerkost van de Surface Pro 3. Je haalt zonder dit toetsenbord niet het maximum uit het toestel. Voor de mensen die graag een persoonlijke touch leggen op hun toestellen, je kan deze in verschillende kleuren kopen.

De Pro Type Cover klikt magnetisch vast aan de Surface Pro 3. De connectie wordt gemaakt door een poort onderaan de Surface. Hierdoor is er geen nood voor een Bluetooth-verbinding en daarmee bespaar je enorm op batterijcapaciteit. De cover wordt ook gebruikt om het scherm te beschermen bij transport, helaas voorziet het geen bescherming voor de achterkant van het toestel, dat nogal krasgevoelig is. Je wilt naast de cover dus misschien ook nog een hoes voorzien voor jeSurface.

Een leuke extra is dat je kan kiezen of je het toetsenbord plat wilt leggen of een lichte helling wilt tijdens het typen. Voor dit laatste klikt de cover magnetisch vast tegen de rand van de Surface waardoor je een natuurlijk helling krijgt, zoals bij een laptop/netbook. Hoe dan ook, ik moet zeggen dat de cover simpelweg zalig typt, maar dat is een persoonlijke mening natuurlijk. Sommige mensen gaan waarschijnlijk niet zo graag op de vlakke toetsen typen.

Tot slot een belangrijke extra die mensen blijkbaar soms vergeten. Er zit ook een Surface-penhouder bij. Je moet echter echt wel opletten of je gooit het mee weg met de rest van de doos. Je kan het ook maar eenmalig aanbrengen dus denk zeker eerst na aan welke kant van je Surface je de pen wilt steken. Ik maakte ook de fout om de houder in het midden van de cover aan te brengen, terwijl achteraf bovenaan de cover logischer was geweest.

Tabletcenter_728x90_BE

Voor op het bureau: Surface Pro 3 basisstation (€ 199,99)

Surface Pro 3 DockHet basisstation biedt een aantal voordelen. Je hebt vijf extra USB poorten, een netwerkkabel, een audiokabel, minidisplay output en een aansluiting voor een slot. Nu biedt het wel een aantal voordelen voor de mensen die met een 12 inch scherm niet toekomen voor het bureauwerk zoals ikzelf.

Het basisstation is zoals een dock voor de laptops. Je kan thuiskomen, de Surface inklikken en verder werken op je extern toetsenbord en een extern scherm. Op deze manier is de Surface zeker een waardige vervanger voor de laptop en zijn er ook mogelijkheden binnen het kader van desksharing.

De linkerkant van het dock is ook gemagnetiseerd zodat je er de Surface Pen aan kunt bevestigen. De rechterkant heeft een sluiting voor een laptopslot. Het spijtige is dat het alleen het dock vastmaakt en niet deSurface zelf.

De leuke extra: Logitech Wireless Mouse M317 (€ 24,99)

wireless-mouse-m137Voor degenen onder ons die niet graag met een touchpad en touchscreen werken, je kan altijd nog een externe muis toevoegen. Bluetooth vreet echter aan je batterij dus mijn keuze viel op de Logitech Wireless Mouse M317. Deze kleine muis is handig om mee te nemen op verplaatsing en de USB-ontvanger kun je wegsteken in de muis zelf als je hem niet meer nodig hebt, zodat je die niet kwijtgeraakt. Voor net geen 25 euro een deftig alternatief op de Wedge Touch muis die Microsoft aanbiedt voor 59,90 euro.

Heb je nog vragen bij deze accessoires voor de  Surface Pro 3? Of heb je zelf nog een aanvulling? Laat het weten in de reacties of via een tweet @PuckDS.

Review

81%

Pro Type Cover (€ 129,99)
80%
Surface Pro 3 basisstation (€ 199,99)
70%
Logitech Wireless Mouse M317 (€ 24,99)
95%

Geef een reactie

Recent Comments

Recent Tweets

Pin It on Pinterest

Shares
Share This