Select Page

Cosplay- en mangafestival in de Japanse tuin

Cosplay- en mangafestival in de Japanse tuin

Het Cosplay- en Mangafestival van de Japanse tuin in Hasselt zit ondertussen reeds al aan zijn vierde editie en begint dus stilaan een klassieker te worden. Naast de Japanse sfeer en gerechtjes waren het uiteraard de cosplayers die de aandacht trokken, bijgevolg is er ook een uitgebreid foto-album op onze Facebookpagina bijgekomen. Maar ook de pruik-styling workshops van CnC-shop en de mooie read van “Bead It” wisten onze aandacht te trekken. 

Cosplayers deden de gewone bezoekers verbazen

Cosplayen is een hobby die passie vraagt. Je neemt een van je favoriete karakters uit een tv-serie, film of computerspel en spendeert redelijk wat tijd en moeite om een outfit te maken die er eer aan doet. Met een locatie als de Japanse Tuin van Hasselt kon je je uiteraard aan een gezonde dosis Japanse karakters verwachten. Series zoals Naruto en One Piece zijn dan ook vaste klanten op dergelijke festivals. Op beide dagen was er een ruime catwalkshow voorzien waar cosplayers hun creaties konden tonen aan het publiek en de talrijke fotografen. Hoe dan ook, ze hebben allemaal een paar occasionele bezoekers van de Japanse tuin in hun ogen doen wrijven. Want laten we eerlijk zijn, als je met de kindjes op wandel gaat in de Japanse tuin om ze de koi-vissen te laten zien en prinses Elza loopt daar ineens rond is dat een ding, maar een vrouwelijke Sub-Zero, dat is toch nog iets anders.

Ook voor en na die catwalk werden er dan ook genoeg foto’s en selfies gemaakt en in ons album op onze eigen Facebook pagina vind je de foto’s van zondag (en als je er toch bent, like onze Facebook pagina even aub 🙂 ). Als je meer wil weten over cosplay, verwijzen we je graag door naar Universal Cosplay Shelter VZW en CosplayCould. We willen trouwens ook de vzw Japans cultureel centrum bedanken om reeds voor de vierde maal dit event te organiseren. (Hoewel we voor de vijfde editie graag iets betere boxen voor het geluid zouden voorstellen…  )

Pruiken en kralen

Eerste poging (oefening baar kunst?)

Eerste poging (oefening baar kunst?)

De twee aangename verrassingen voor ons zaten in de meer creatieve hoek. CnC-shop, die we al langer kenden als een van de beste prijs-kwaliteit pruikwinkels in het Belgische cosplaylandschap, gaf verschillende workshops over hoe je nu eigenlijk pruiken moet stylen. Toegegeven, het was sukkelen in het begin en het bleef bij een eerste poging, maar we waren toch wel tevreden met het resultaat. Dus voor beginnende cosplayers of mensen die voor het eerste keer met (cosplay)pruiken beginnen, breng zeker eens bezoekje aan hun Facebookpagina zodat je op de hoogte blijft van de komende workshops.

"Het is een uit de hand gelopen hobby"

“Het is een uit de hand gelopen hobby”

Samen met menig bezoeker zijn we ook verbaasd stil blijven staan bij het Bead it-standje van Davy De Smedt en Annelies Hasaers. Met de kleinste kraaltjes steken zij van de kleinste tot de grootste kunstwerkjes in elkaar. Of je nu je favoriete Pokemon of serie’s logo als sleutelhanger wil of op schilderijformaat, zij maken het, kraaltje per kraaltje. Een setje Pokeballen als onderlegger of liever iets in Mario-theme? Allemaal geen probleem. Ook hier raden we je aan om hen te volgen op Facebook zodat je hun volgende tentoonstelling (en verkoopmoment) niet mist, eventueel kun je zelf iets online bestellen.

IMG_0954

Geef toe, best origineel voor een onderlegger toch?

Even groot als je doorsnee schilderij, maar weer veel origineler

Even groot als je doorsnee schilderij, maar weer veel origineler

 

Geef een reactie

Recent Comments

Recent Tweets

Pin It on Pinterest

Shares
Share This